Moet je nu je boot verzekeren of niet? Het is een vraag die in de praktijk door ongelofelijk veel mensen wordt gesteld. Het al dan niet afsluiten van een bootverzekering is een persoonlijke keuze. Dit betekent dat je in Nederland geen rekening moet houden met een wettelijke verplichting. Het  feit dat je niet wettelijk verplicht bent om een verzekering voor je boot af te sluiten doet uiteraard geen afbreuk aan het feit dat een bootverzekering wel degelijk zeer interessant kan zijn. Het spreekt namelijk voor zich dat je op deze manier financieel zeer onaangename verrassingen kan voorkomen. Wil jij hier nu graag meer over te weten komen? Dan is het zeker de moeite waard om je even wat verder te gaan verdiepen in de informatie die we hieronder voor je hebben opgesomd.  

1.) Je boot verzekeren beschermt je investering  

Het spreekt voor zich dat er altijd een vrij stevig budget is vereist voor het kopen van een boot. Het komt dan ook niet zelden voor dat mensen de keuze maken om een financiering af te sluiten voor de aankoop van hun droomboot. Dat is natuurlijk perfect mogelijk, alleen is het dan wel belangrijk om je investering op de meest optimale wijze te beschermen. Dat kan eigenlijk alleen maar wanneer je ervoor kiest om een bootverzekering af te sluiten. Je boot verzekeren is mogelijk voor schade toegebracht aan derden, maar je kan ook bijvoorbeeld schade door eigen fout laten verzekeren. Op welke manier jij ook jouw investering op het water wenst te beschermen, er is altijd wel een bootverzekering af te sluiten die aan jouw wensen of eisen zal weten te voldoen.  

2.) Het verzekeren van een boot hoeft helemaal niet duur te zijn  

Je boot verzekeren kan in de praktijk uiteraard op verschillende manieren gebeuren. Dat is interessant. Dit niet in het minst omdat je op deze manier ook met een beperkter budget de mogelijkheid hebt om je boot in te dekken tegen schade. Voor heel wat mensen geldt dat ze er uiteindelijk voor kiezen om hun boot toch maar niet te verzekeren. Dit omdat ze vrezen dat ze altijd rekening moeten houden met een stevige verzekeringspremie. In de praktijk is dit echter een compleet foute gedachte. De verzekeringspremie die je moet betalen is immers veel toegankelijker dan de potentieel zeer hoge kost waar je bij een schadegeval mee zou worden geconfronteerd.  

3.) Je voldoet aan de verplichtingen in het buitenland 

Het hoeft waarschijnlijk niet te worden benadrukt dat heel wat mensen in de praktijk de keuze maken om hun boot mee te nemen naar het buitenland. Dat is natuurlijk geen probleem, ware het niet dat de kans bestaat dat in het land waar je naar op vakantie gaat er wel sprake is van een wettelijke verplichting. Het gaat daarbij niet zelden om populaire vakantielanden als bijvoorbeeld: 

  • Spanje; 
  • Italië;  
  • Kroatië;  
  • Griekenland; 

Je boot verzekeren kan er dus in de praktijk zomaar voor zorgen dat je in het buitenland niet tegen vervelende verrassingen aan zal lopen. Ook dit kan dan ook beslist een goede reden zijn voor veel mensen om de keuze te maken om hun boot te laten verzekeren.