Wil je als logistiek bedrijf tijd en dus ook geld besparen? Terwijl je ook voor een gezonde en prettige werkomgeving voor het personeel zorgt? Dan heb je zeker baat bij een stapelaar. Vooral in loodsen, magazijnen en distributiecentra komt het apparaat van pas, want je kunt er duizenden tot wel miljoenen producten moeiteloos mee verplaatsen. Wil je een stapelaar kopen, maar ben je er nog niet zeker van of dit de oplossing voor je is? Lees dan snel verder.

Stapelaar kopen? Dan kun je efficiënt verticaal werken

De stapelaar is vooral een handige machine als je verticaal werkt. Dat betekent dat je magazijn of loods is voorzien van stellingen met meerdere verdiepingen Met een stapelaar zijn die verdiepingen eenvoudig te bereiken. De stapelaar heeft dan ook veel weg van een heftruck, maar is in vergelijking eenvoudiger te bedienen. 

Door verticaal te werken kun je niet alleen veel ruimte besparen, maar ook veel meer gebruik maken van de beschikbare centimeters die je hebt. Een goed voorbeeld is het magazijn van IKEA waar je torenhoge stellingen met opgeslagen pallets ziet staan. Ga je een stapelaar kopen? Dan kun je dus ook je magazijn of loods efficiënt inrichten. Meer opslag betekent automatisch meer zaken en dus ook meer omzet en winst. Op die manier verdien je de stapelaar ook terug.

Handige machine

Ben je van plan een stapelaar kopen? Dan kies je voor een handige en doorgaans elektrische machine, waarmee je het werk voor je personeel kunt verlichten. Met minimale inspanningen kunnen pallets met goederen worden vervoerd en opgeslagen. Door efficiënt te werken kun je dus ook veel tijd en uiteindelijk geld besparen.

Je personeel zal het ook veel leuker vinden om in het warehouse te werken, omdat ze minimale inspanningen hoeven te verrichten om goederen te verplaatsen. Met de hand sjouwen en opstapelen is ook een efficiënte werkmethode die dan ook vrijwel niet meer wordt toegepast. Het kan ook het ziekteverzuim verhogen, omdat inefficiënte werkmethodes het werkplezier negatief beïnvloeden en de kans op blessures is ook een stuk groter. Daarom is een stapelaar kopen ook een vreselijk goed idee.

Manoeuvreren in beperkte ruimtes

Zoals gezegd heeft de stapelaar veel weg van een heftruck en beide machines worden gebruikt om pallets met goederen te verplaatsen en op te slaan. Maar er zit een groot verschil tussen de machines. De stapelaar heeft in tegenstelling  tot een heftruck een kleinere draaicirkel en daarom kun je ook met de machine manoeuvreren in beperkte ruimtes. Bijvoorbeeld in smalle stellingpaden of in kleinere loodsen en warehouses.

Stapelaar kopen? Denk aan het certificaat

De laatste tip die we willen geven over de stapelaar is dat je er rekening mee moet houden dat het personeel dat met de stapelaar werkt in het bezit moet zijn van een geldig certificaat. Een stapelaar wordt gezien als een bedrijfsvoertuig en gebruikers moeten dus kunnen aantonen dat ze bekwaam zijn om de machine te gebruiken. Een certificaat kan doorgaans op locatie worden behaald wanneer een erkend bedrijf langskomt om het examen af te nemen. Ga je een stapelaar kopen? Denk hier dan even aan.