e-chopper rijden

Een e-chopper is een elektrisch aangedreven bromfiets. De e-chopper is niet bestemd voor 2 volwassenen. De accu zou hierdoor mogelijk sneller leegraken. Een e-chopper rijden is relatief makkelijk te besturen door de grote banden. Voor het besturen van een e-chopper zijn wel bepaalde eisen waar aan moet worden voldoen. Als eerst is voor het besturen van een e-chopper een motorrijbewijs (A), een autorijbewijs (B) of een bromfietsrijbewijs (AM) vereist. Daarnaast is het vereist om minimale 16 jaar oud te zijn om een e-chopper te mogen besturen. Hedendaags is het nog niet verplicht om een helm te dragen op een e-chopper, maar vanaf januari 2023 wordt verwacht dat alle bestuurders van snorfietsers een helm gaan dragen. Er bestaan verschillende soorten e-choppers. Lees hieronder meer over de soorten e-choppers die bestaan. 

e-chopper rijden

Soorten e-choppers

Op een e-chopper rijden wordt tegenwoordig steeds populairder. Hieronder worden de verschillende e-choppers besproken: 

  • E-chopper M-lijn: De e-chopper M-lijn wordt gekenmerkt door een lage zadel en een hoog stuur. De e-chopper M1, M1P en de M8 zijn voorbeelden van modellen uit de M-lijn
  • E-gen: Dit model e-chopper heeft plek voor een dubbele accu. Hierdoor wordt de actieradius van de e-chopper verhoogd. 
  • E-Thor 3.0 en E-Thor 6.0: Deze modellen beschikken over een krachtige en snelle motor.  Daarnaast hebben deze modellen zowel extra brede voor-als achterbanden. 
  • Cafecruiser HL 6.0: Dit model is een nieuw model wat is uitgebracht in 2021. Daarnaast kan dit model afstanden tot wel 110 km afleggen. Ook dit model beschikt over extra brede banden en is een erg populair model.