Tegenwoordig zie je steeds meer bedden, vooral bij jongeren en studenten, die bestaan uit houten pallets. Veel van deze jongeren vergeten dat pallets eigenlijk gewoon een instrument zijn in de industrie om producten en goederen te dragen of te stapelen. Nu zijn het natuurlijk de pallets die de producten dragen en op één plek houden. Maar wat is dan hetgeen dat deze pallets zelf verplaatst? Dit is de taak van een palletmover.

Wat is een palletmover?

Een palletmover is een sterk apparaat met stevige wielen dat twee horizontaal uitstekende stangen bevat. Deze stangen kunnen automatisch op en neer bewegen en kunnen meestal samen tot zo’n vijftienhonderd kilogram aan gewicht dragen: een stuk meer dan zelfs de sterkste man op aarde. Deze stangen passen precies in de ruimtes tussen de bovenste en onderste planken van een pallet en kunnen daarmee de producten bovenop de pallet makkelijk omhoog dragen en door de wielen ook verplaatsen van de ene plek naar de andere. Erg handig dus als je een keer wat zwaars moet vervoeren!

Waar worden palletmovers gebruikt?

Palletmovers worden grotendeels gebruik in fabrieken. Industrieën die veel producten afleveren, moeten tegelijk ook veel producten verplaatsen binnen de fabriek. Dit verplaatsen blijft overigens niet alleen bij eindproducten zelf. Ook materialen om bepaalde producten te maken, zoals staal, ijzer of juist voedingsstoffen, moeten door de fabriek van A naar B gebracht worden. Deze grote hoeveelheid verplaatsingen is natuurlijk niet te doen met enkel manskracht. Daarom is de palletmover ideaal om zo efficiënt mogelijk om te gaan met tijd in de industrie. Een palletmover is in de loop der jaren onmisbaar geworden in de gemiddelde Europese fabriek en het zullen er de komende jaren stap voor stap alleen nog maar meer worden. Het is een handige uitvinding die veel fabriekseigenaren tijd en geld bespaart!