Zeker nu in de corona tijden is verveling iets dat in veel van onze levens speelt. Urenlang bankhangen, eindeloos netflix kijken en uitslapen totdat de helft van de dag al voorbij is. Dat zijn een aantal bezigheden die we bijna allemaal wel kennen uit deze lockdown. Zit jij nou ook in zo’n sleur? Dan hebben wij een aantal dingen om je daar uit te halen. Zo kan jij de tijd die je over hebt nuttig besteden en hoef je je niet meer te vervelen. Dat is natuurlijk super fijn, want je voelt je altijd beter na het doen van iets nuttigs dan na je uren lang te hebben verveeld.

Ruim je huis op

Het is misschien niet je favoriete klusje, maar opruimen is een goed idee als je je verveelt. Ga je kastjes eens grondig door en ruim ze goed uit. Wie weet kom je wel allerlei leuke oude spulletjes tegen. Of misschien vind je wel spullen die je helemaal niet meer nodig hebt en dus kan verkopen, bijvoorbeeld je oude fiets. Dan kan je je fiets inruilen of verkopen. Je fiets inruilen geeft meteen een mooi excuus om eens te gaan kijken naar een nieuwe fiets. Maargoed, terug naar het opruimen. Het heeft dus verschillende voordelen: je huis wordt netter, je vindt leuke oude spullen terug en kan zelfs wat geld verdienen met het verkopen van dingen die je niet meer gebruikt.

Ga lekker naar buiten toe

Al dat binnen zitten kan je behoorlijk suf maken. Dat is ook logisch, want je hebt de buitenlucht en het zonlicht echt nodig om fit te blijven. Daarom is het een goed idee om even lekker naar buiten te gaan. Ga bijvoorbeeld lekker een rondje wandelen, alleen of samen met een vriend of vriendin. Of pak je fiets er weer eens bij en fiets een rondje door de stad of door de natuur. Hoe dan ook, de buitenlucht doet iedereen goed. Naast dat het goed is voor je gemoedstoestand, is het ook goed voor de rest van je gezondheid. Beweging is immers goed voor ieder mens.