Truckschade repareren is een vak apart. Lang niet elke garage is in staat om truckschade te herstellen. Het hangt er vooral vanaf hoe zwaar de vrachtwagen is. Elke auto tot 3500 kilo kan door alle 88 vestigingen van AAS Schadeherstel worden gerepareerd, tenzij er sprake is van beschadiging van gespecialiseerde onderdelen. Truckschade aan auto’s die zwaarder zijn dan 3500 kilo kan maar in 12 van de 88 vestigingen worden hersteld. Dat komt doordat voor het herstellen van schade aan deze auto’s een zwaardere garage inrichting nodig is.

Hoeveel weegt je auto?

Omdat veel lichtere auto’s ook worden gebruik als vrachtwagen is het niet voor iedereen duidelijk hoe zwaar een vrachtwagen is. Een handige richtlijn is het rijbewijs. Als je met een rijbewijs B in een bepaald type vrachtwagen mag rijden is die lichter dan 3500 kilo. In zwaardere vrachtwagens mag je namelijk alleen met een rijbewijs C rijden. Als je met een rijbewijs C in een vrachtwagen rijdt en je moet voor truckschade naar een AAS Schadeherstel vestiging kun je het beste op zoek gaan naar één van de 12 vestigingen die hierin zijn gespecialiseerd. Op de site vind je daarvan een overzicht.

De afhandeling van truckschade

De manier waarop truckschade wordt afgehandeld door AAS Schadeherstel verschilt niet van de manier waarop wordt gehandeld bij personenauto’s. Als chauffeur meld je eerst bij de verzekeraar dat je een ongeluk hebt gehad. Die zorgt er als dat nodig is voor dat je wordt weggesleept. Daarna meld je je bij AAS Schadeherstel. Eerst wordt een afspraak gemaakt om de truckschade te inventariseren en te bepalen wat er moet worden gerepareerd. Daarna wordt er een afspraak gemaakt om de vrachtwagen te repareren. AAS Schadeherstel geeft vier jaar garantie op de reparaties en verzorgt de administratieve afhandeling met de verzekeraar.