windscherm scooter

Ben jij op zoek naar een windscherm scooter? Dat is een verstandige keuze. Met een windscherm bescherm je jezelf tegen de elementen en zit je bovendien veiliger. Er zijn echter een heleboel soorten windschermen om uit te kiezen. Benieuwd welke het beste bij jou past? Dat ontdek je hier.

Een laag windscherm

Wat we veel zien is het lage windscherm. Dit is een betaalbaar model dat jou beschermt tegen de ergste regen en wind. Het is absoluut een goede versie om voor te kiezen maar deze is met name geschikt voor kleinere scooters of als je niet te veel op wil vallen.

windscherm scooter

Hoge windschermen voor meer bescherming

Een hoog windscherm is de perfecte manier om echt goed droog en uit de wind te zitten. Heb je iemand voorop of achterop? Dan is dit ook heel fijn. Een hoog windscherm valt natuurlijk wel meer op en is ook zwaarder dus het gewicht van je scooter neemt ook toe. Houd daar rekening mee. Als je het nu al zwaar vindt om je scooter te bewegen dan is het misschien niet slim om zo’n hoog windscherm te kiezen. Daar krijg je alleen maar gedoe mee. 

Nog meer voordelen van een windscherm

Ook bij mooi weer kan een windscherm goed dienstdoen. In de zomermaanden zijn er namelijk veel insecten die continu jouw gezicht in worden geblazen. Deze wil je het liefste niet in je gezicht of op je helm hebben zitten. Met een windscherm kun je jezelf erachter verschuilen, waardoor de insecten als het ware op het scherm blijven plakken.