Het leasen van een auto kan verschillende redenen ten grondslag hebben. Om een op maat gesneden dienstverlening aan te bieden zijn er daarom verschillende leasesoorten. Er wordt door veel bedrijven de mogelijkheid aan hun werknemers geboden voor een zakelijke lease. Een auto van de zaak dus, maar dan zonder alle nodige zorgen eromheen. Bij auto leasen autoleasecenter is het belangrijk dat er geen lange wachttijden zijn.

Welk budget is er ter beschikking?

Met dat eenmaal” op zak” kan er namelijk een begin worden gemaakt met het uitkiezen van een auto bij auto leasen autoleasecenter. Belangrijk is om daarbij ook te kijken naar de voorwaarden die het bedrijf stelt. Maar ook als ZZP’er kan er een zakelijke lease worden aangegaan. Een niet te onderschatten factor bij deze vorm van leasen is de uitstraling die zo een auto heeft en gelijk een visitekaartje is voor het bedrijf. Omdat er bij auto leasen autoleasecenter zakelijk er nogal veel kilometers afgelegd zullen worden, moet dat wel terug te vinden zijn in het leasecontract.

Wat komt er nog meer bij kijken?

De kosten beperken zich niet alleen tot de maandelijkse betalingen, maar komt de wegenweg belasting en verzekering erbij. Ook de brandstofkosten moeten niet vergeten worden. Het ligt aan de werkgever in hoeverre die de kosten zal vergoeden. Het is natuurlijk wel helemaal anders voor een ZZP’er omdat die volledig voor alle kosten zal moeten instaan. Een manier om flink op de kosten te besparen is om een elektrische auto te leasen. Het gaat daarbij niet alleen om de brandstofkosten, maar ook de voordelige bijtelling. Na afloop van de leaseperiode zal er bij het aangaan van een nieuw contract meteen overgestapt worden naar een andere (nieuwe) auto. Er wordt geen btw betaalt over de leasekosten. De privé afgelegde kilometers moeten wel in de gaten gehouden worden omdat er bij meer dan 500 km per jaar bijtelling betaald moet worden.