Iedere motorrijder begrijpt hoe belangrijk het is om te investeren in kwalitatieve motorkleding. Deze kleding heeft een aantal functies. Uiteraard is het bedoeld om je te beschermen in het geval van een ongeluk. Daarvoor is de kleding slijtvast en heb je een helm op. Motorkleding wordt ook ontworpen voor comfort. Het is belangrijk dat je lekker op je motor zit en dat je het niet te warm of te koud hebt. En natuurlijk wil je ook met een beetje stijl je motor op en dat is ook een reden om voor bepaalde kleding te kiezen. Het is dus wel duidelijk dat de juiste outfit jouw motorritjes plezieriger, comfortabeler en veiliger maakt. Maar waar moet je op letten als je deze uit gaat kiezen?

Waar heb je je motorkleding voor nodig?

Allereerst is het belangrijk dat je motorkleding uitkiest die past bij wat jij met je motor van plan bent. Mensen die van snelheid houden, die aan motorraces meedoen, die vaak de snelweg opgaan en gewoon regelmatig op de motor stappen, hebben andere kleding nodig dan iemand die af en toe in het weekend een plezierritje maakt met vrienden of die vaak rustig rijdt in een stedelijke omgeving. Racers kiezen liever voor een motorpak terwijl anderen juist graag een aparte broek en jas aanschaffen. Heb je hier twijfels over, vraag dan een medewerker van de (web)winkel voor hulp. Je kiest je motorkleding voornamelijk uit op wat je ermee wilt gaan doen.

Wanneer ga je rijden?

Er zijn mensen die bijna dagelijks op de motor stappen en anderen die wachten tot het goede weer aanbreekt. Je motorkleding moet worden aangepast op het seizoen en het weer waarin je rijdt. Als het warm is buiten, wil je dunnere kleding en misschien lichtere schoenen of motorlaarzen. In de winter heb je dikke waterdichte kleding nodig, laarzen, goede handschoenen, een helmmuts, een motorsjaal en mogelijk ook warme onderkleding. Slecht weer hoeft geen reden te zijn om niet te rijden, zo lang je hier maar goed op bent voorbereid.

Kwaliteit staat voorop

Omdat je motorkleding grotendeels voor je eigen veiligheid aanschaft, is kwaliteit van groot belang. Je wilt je tijdens het rijden geen zorgen maken over of je kleding wel beschermend genoeg is. Dat zal je rit alleen maar plezieriger maken. Je bent daarbij ook verplicht om beschermende kleding te dragen en dat is wettelijk vastgelegd. Je kunt de kwaliteit van je motorkleding op verschillende manieren waarborgen:

  • Kies altijd voor kleding die CE gekeurd is. Dat betekent dat het is getest en voldoet aan de Europese kwaliteitseisen.
  • Ga op zoek naar recensies en lees over ervaringen van andere motorrijders met de kleding. Zij kunnen je veel vertellen over comfort en andere factoren, zoals de warmte en waterdichtheid.
  • Schaf je kleding in Nederland aan en tenzij je veel ervaring hebt, vraag een medewerker van de (web)winkel om hulp. De producten die in Nederland verkocht worden moeten aan belangrijke kwaliteitseisen voldoen en dat geeft jou meer zekerheid over wat je aanschaft.