De toekomst ligt bij elektrische auto’s. Je ziet ze dan ook steeds meer op de weg voorbij zoeven. Bij veel tankstations zijn er ook laadpalen om je auto op te laden. Maar het is ook wel zo fijn als je een laadpaal aan huis hebt. Wanneer je dan van een lange dag werken thuis komt, hoef je niet meer langs een apart laadpunt om je elektrische auto op te laden. Dus nu wil je er een aanschaffen, maar je weet nog niet zo goed waar je op moet letten en waar je ze kunt kopen. Heb jij eens geluk, dit artikel gaat daar namelijk over.
Een laadpaal kopen om thuis te kunnen laden
Wanneer je een elektrische auto rijdt of gaat aanschaffen, mag een laadpaal aan huis niet ontbreken. Je betaalt namelijk aan huis een lagere elektriciteitsprijs dan je doet langs de snelweg of een ander openbaar laadpunt. Het verschil kan zelfs tot wel 15 cent per kW uitvallen! Bij snelladers is het verschil zelfs 40 cent per kW. Dat is nogal een slok op de borrel. Andere voordelen van een laadpaal thuis:
- Je hoeft niet te wachten tot een andere auto klaar is met laden
- Je kunt je accu ’s nachts, wanneer je de auto niet nodig hebt, opladen
- Je hoeft niet meer apart te wachten tot je auto klaar is met laden
Maar nu wil je weten welke laadpaal je nodig hebt. Het is eigenlijk best ingewikkeld om de juiste paal te kiezen. Zo gaat het over 1-fase, 3-fase, RFID, load balancing, 22 kW en 11 kW en meer.
Voor het kiezen moet je eerst weten wat voor meterkast je hebt. Een 1-fase meterkast is over het algemeen ‘afgezekerd’ op 35Ah. Dit komt neer op zo’n 8kW, waardoor je niet met 11 kW kunt laden. Je kunt maar tot 3.7 kW laden, anders springen de stoppen. Maar je kunt in de nacht wel wat meer gebruiken, omdat je meestal dan weinig tot geen andere apparaten aan hebt staan. Het duurt wel lang, omdat je maar zo’n 7kW hebt om de auto op te laden.
Het meest prettige is dan een 3-fase meterkast. Je hebt dan veel meer mogelijkheden. Je 1-fase meterkast kun je ook laten ombouwen naar een 3-fase meterkast. Wil je weten of je nu een 1-fase of 3-fase meterkast hebt? Het staat vaak op de meter vermeld, of je ziet drie hoofdzekeringen. Maar ook op de rekening van je energieleverancier staat het vermeld. Een RFID paal werkt op een tag of kaart, waardoor alleen jij de paal kunt gebruiken en niet je buurman.
Koop hier je laadpaal
Voor laadpalen aan huis moet je bij de website laadpaalcompleet.nl zijn. Hier bieden ze namelijk gunstige prijzen voor de palen, zodat je niet de hoofdprijs betaalt. Maar dat niet alleen, je vindt er ook alle accessoires die je nodig hebt voor het laden. Denk aan laadkabels. Je kunt de palen per automerk en model filteren, zodat je precies ziet welke paal past bij jouw auto. Maar wil je liever hulp? Neem dan direct contact met ze op. Ga snel naar de site en bekijk de palen.