Denk je erover om een auto te importeren uit het buitenland? Bijvoorbeeld uit Duitsland of uit België? Bij het importeren van een auto moet je rekening houden met een aantal belangrijke zaken. Één van deze belangrijke zaken is de BPM. In dit artikel, dat is geschreven in samenwerking met Automotiveimport.nl, vertel ik je er graag meer over, dus lees vooral verder!

BPM betalen

Als je een personenauto importeert uit het buitenland, moet je BPM betalen. Maar wat is BPM nou eigenlijk? BPM staat voor ‘Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen’. BPM geldt voor personenauto’s, motoren en bestelauto’s die worden ingevoerd vanuit het buitenland. Het bedrag dat je aan BPM moet afdragen, hangt af van de CO2-uitstoot van het voertuig in kwestie. In feite komt het erop neer dat hoe slechter de auto voor het milieu is, hoe hoger het bedrag is dat je aan BPM moet betalen. Het exacte bedrag dat je aan belasting moet betalen kun je berekenen aan de hand van een BPM calculator.

Voor welke brandstof kies ik?

Auto’s met een dieselmotor en auto’s die rijden op benzine zijn doorgaans de meest vervuilende auto’s. Tegenwoordig vind je ook steeds vaker hybride auto’s. Een hybride auto rijdt gedeeltelijk elektrisch en wordt gedeeltelijk aangedreven door fossiele brandstof zoals benzine of diesel.
Wil je écht milieubewust zijn en dus helemaal geen BPM betalen, dan kun je kiezen voor een volledig elektrische auto. Tot 2020 betaal je voor dit type auto namelijk helemaal geen BPM!

Genoeg om over na te denken dus bij de aanschaf van een nieuwe auto! Kies je voor je portemonnee, kies je voor het milieu of kijk je naar de opties die er tussenin liggen? Succes met het maken van jouw keuze!