De pick-up kennen we allemaal als grote Amerikaanse auto. En voor veel mensen geldt dat ze de pick-ups ook het liefst alleen in Amerika zien. Toch zijn de pick-ups in opmars in Nederland. Zo zie je de Dodge Ram 1500 steeds vaker rijden op de Nederlandse snelwegen. Waarom je deze pick-up opeens zoveel ziet, lees je in dit artikel.

De compleetheid van de auto

De Dodge Ram is een zeer complete auto. Wie bijvoorbeeld vaak een aanhanger of trailer moet trekken heeft aan Dodge Ram een goede, de Dodge Ram trekt alles wat los en vast zit. Wat ook een groot voordeel is, is dat de Dodge maarliefst vijf zitplaatsen heeft. En is daarmee de enige in zijn klasse. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de laadruimte die de Dodge Ram heeft.

Gas

Met een gastank ben je helemaal super voordelig uit. Als ondernemer betaal je nauwelijks wegenbelasting ondanks dat de auto bijna 3000 kilo weegt en voor brandstof ben je ook nauwelijks wat kwijt. Gas is tegenwoordig namelijk een heel stuk voordeliger dan benzine.

Grijs kenteken

Zoals al eerder genoemd kan je deze auto zeer voordelig rijden als ondernemer. Je kunt de auto namelijk op grijs kenteken krijgen. Dit brengt enorme belasting voordelen met zich mee. De belasting dienst ziet de Dodge Ram namelijk gewoon als bedrijfsauto. En dan is de Dodge Ram ook nog eens de enige auto op grijs kenteken verkrijgbaar met vijf zitplaatsen. Al met al zou je dus naast je bedrijfsauto geen privé auto meer nodig hebben.

Ben je van plan een Dodge Ram aan te schaffen, doe dan even goed onderzoek naar hoe jij hem wilt hebben. Er zijn namelijk verschillende uitvoeringen. De mooiste volgens is de Dodge Ram black edition.