De grootste rijschool in Eindhoven is autorijschool Dekker. Bij het bedrijf hebben duizenden mensen hun rijbewijs gehaald, zowel voor de auto, de motor, bus en vrachtwagen. Sinds een aantal jaren is daar een rijvaardigheidsbewijs voor de brommer bij gekomen. De grootste rijschool in Eindhoven is tevens de oudste rijschool van het land. De school is in 1932 opgericht en de eerste auto waarmee lessen werden gegeven was een legendarische Traction Avant. In de jaren na de tweede wereldoorlog heeft deze rijschool in Eindhoven geprofiteerd van de grote aantallen mensen die bij Philips gingen werken.

De grootste rijschool in Eindhoven gaat mee met de tijd

In de jaren van zijn bestaan is deze rijschool in Eindhoven nooit gestopt met het doorvoeren van vernieuwingen. Het was één van de eerste rijscholen in Nederland met een eigen website. Ook de veranderende visie op het geven van rijlessen is terug te vinden in de manier waarop er in deze rijschool in Eindhoven les wordt gegeven. Niet iedereen krijgt wekelijks één les, maar als dat beter bij jou past kun je een spoedcursus autorijden volgen. Ook de volgorde van de lesstof is veranderd. Je moet nu eerst het theorie-examen halen en pas dan mag je starten met de praktijklessen.

2todrive

Een tamelijke nieuwe mogelijkheid om je rijbewijs te halen bij deze rijschool in Eindhoven is 2todrive. Dat is een methode die ontwikkeld is voor degenen die nog geen 18 jaar zijn. 2Todrive wil zeggen dat je al wanneer je de leeftijd van 16,5 jaar oud bent mag beginnen met rijlessen. Je kunt dus al bijna een jaar voor je achttiende verjaardag een rijbewijs hebben. Je mag dan wel rijden, maar alleen als er een ervaren chauffeur naast je zit. Niet leuk, maar goed, je mag wel rijden.