goedkope motorverzekering

Motorrijden. Het is superleuk natuurlijk, maar kan ook erg duur zijn als je niet goed op let. Er zijn wel manieren om motorrijden goedkoper te maken en dus ook toegankelijker voor veel mensen die toch graag motor willen rijden, maar niet te veel geld uit kunnen of willen geven.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te besparen op kosten voor je motor. Denk aan minder brandstofkosten, een goedkope motorverzekering, goedkope motorkleding en onderhoud. Hobby’s mogen uiteraard wat geld kosten, maar het liefst niet meer dan nodig. Een aantal van deze tips kunnen je helpen om met een kleiner budget te genieten van je hobby.

Brandstofkosten

Een motor verbruikt aanzienlijk minder dan een auto. Dit heeft onder andere met het gewicht wat met zich mee wordt gesleept en de motorinhoud te maken. Met een motor is het mogelijk om, net zoals bij een auto, zuiniger te rijden. Dit kun je doen door bij een lager toerental al te schakelen en dus niet te veel toeren maakt.

Ook als je van een afstand al ziet dat je hoogstwaarschijnlijk tot stilstand moet komen of moet afremmen, houd dan al tijdig op met gas geven. Zo kun je niet alleen besparen op brandstof, maar ook je remmen kunnen langer mee.

Verzekering

Een verzekering kan duur zijn en die van motoren dus ook. Sommige motorrijders kiezen ervoor om hun motor te schorsen in de perioden dat ze niet rijden, zoals de winter. Dit, zodat ze dan geen geld kwijt zijn aan hun motorverzekering en aan wegenbelasting. Echter is dit natuurlijk zonde om te doen als je een motor hebt. Een motor moet natuurlijk gewoon regelmatig de weg op.

Je doet er goed aan om een goedkope motorverzekering uit te kiezen, maar wel een motorverzekering die biedt wat je zoekt in een verzekering. Zo kun je kiezen tussen een WA, WA+ en Allrisk verzekering.

Onderhoud

Op onderhoud kun je ook besparen. Je kunt namelijk zelf het nodige onderhoud uitvoeren. Denk aan olie verversen, het luchtfilter vervangen, koelvloeistof vervangen en de bougies vernieuwen. Het kan je veel geld besparen door dit allemaal zelf te doen. Je kunt de onderdelen online of bij een motorzaak bestellen en vervolgens in je eigen schuurtje zelf doen.

Als je het nog nooit gedaan hebt, kun je het opzoeken op internet. Er is voor veel dingen wel informatie te vinden en anders kun je zelf vragen stellen op fora. Op die manier maak je ook nog eens kennis met mensen die ook dezelfde interesse hebben.