Remschijven Renault

Een Volvo is dan misschien een betrouwbare wagen, het is ook een auto waar soms een onderdeel vervangen moet worden. Dat moet namelijk bij elke auto. Ben je benieuwd of je dit zelf kan? Het is een lastige klus, maar sommige ervaren personen doen het wel degelijk zelf. 

Over de remschijven

Een van de belangrijkste onderdelen van een auto is het remsysteem. Welke rol spelen de remschijven hierin? Als je het rempedaal intrapt, worden de remblokken tegen de remschijven aangedrukt. Zo ontstaat er wrijving. Dat wordt omgezet in remkracht. maar door die wrijving heb je ook te maken met veel slijtage aan de remschijven. Als de auto niet goed meer remt, zal dat eerder liggen aan te ver versleten remblokken of een lek in de remleiding. Maar ooit zijn ook de remschijven aan vervanging toe.

Laten maken

Vervangen van de remschijven is een specialistische klus, dus het is beter om het door een professioneel monteur te laten doen bij een garage. Ben jij zelf ervaren? Dan kun je het ook zelf doen. Weet in ieder geval dat je op dezelfde as – dus voor of achterin de auto – altijd beide remschijven moeten vervangen. Zowel links als rechts zitten er remschijven in de auto. Beide vervangen is nodig, en je moet ook de remblokken vervangen. Anders krijg je namelijk ongelijke remwerking en dat is gevaarlijk. 

Remschijven Renault

Soorten remschijven

Er zijn eigenlijk twee soorten remschijven:

  • massieve remschijven
  • geventileerde remschijven

Geventileerde remschijven zijn uitermate goed voor een juiste warmteafvoer. Massieve remschijven werden eigenlijk vooral vroeger gebruikt. Je zag ze met name op kleine, lichte auto’s met weinig vermogen. Tegenwoordig zien we eigenlijk voornamelijk die geventileerde versie, zeker op de vooras van de auto. Benieuwd welke remschijven je Volvo heeft? De kans is zeer groot dat het hier gaat om geventileerde remschijven, met name als je een nieuwe model rijdt.