FleetGo

Voor veel mensen is hun auto een van de belangrijkste bezittingen die ze hebben. Om ervoor te zorgen dat je altijd weet waar jouw auto is, kun je overwegen om een GPS-tracker te kopen. Hiermee kun je op elk moment de locatie van je auto in de gaten houden. In deze blog geven we vijf tips voor als je een GPS-tracker wilt kopen voor in je auto.

Kies een geschikte locatie voor de GPS-tracker

Als je een GPS-tracker in je auto wilt plaatsen, is het van belang om een geschikte locatie te kiezen. Een GPS-tracker werkt namelijk met satellietontvangst en kan daardoor niet overal geplaatst worden. Kies bij voorkeur een locatie met zo min mogelijk metaal in de buurt, zoals onder het dashboard.

Kies het juiste type GPS-tracker

Er zijn verschillende typen GPS-trackers op de markt. Zo zijn er trackers met een externe antenne, die een beter signaal hebben en trackers die werken op een simkaart. Bedenk van tevoren welke functionaliteiten voor jou belangrijk zijn en welke je niet nodig hebt.

Kies een betrouwbare provider

Als je een GPS-tracker aanschaft, dien je ook een provider kiezen die je voorziet van toegang tot de locatiegegevens van je auto. Kies voor een betrouwbare provider met goede reviews en een heldere website. Let ook op de kosten van de dienstverlening. Als je een betrouwbare provider zoekt, kun je in plaats van de reviews te lezen e.d. ook gewoon deze website bezoeken.

Test de GPS-tracker regelmatig

Als je eenmaal een GPS-tracker hebt geïnstalleerd, is het van groot belang om deze regelmatig te testen. Zo weet je zeker dat de tracker goed werkt en dat je te allen tijde de locatie van jouw auto kunt bekijken. Test bijvoorbeeld eens per maand of de tracker nog werkt en of de locatiegegevens up-to-date zijn.

Informeer anderen niet over de tracker

Het kan verleidelijk zijn om anderen te vertellen dat je een GPS-tracker in je auto hebt geïnstalleerd. Echter, doe dit niet. Het is namelijk niet toegestaan om zonder toestemming van de bestuurder een tracker te plaatsen. Bovendien kan dit juridische gevolgen hebben.

Samenvatting

Het kopen van een GPS-tracker voor je auto kan je een veiliger gevoel geven. Door rekening te houden met bovenstaande tips haal je het meeste uit je tracker en ben je altijd op de hoogte van de locatie van jouw auto. Zorg dat je een geschikte locatie kiest, het juiste type tracker kiest en een betrouwbare provider kiest. Test de tracker regelmatig en hou de tracker discreet. Zo kun je zorgeloos genieten van jouw geliefde auto.

Bron: FleetGo

Fleetgo